Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу. Снимка: БГНЕС
fallback

"Няма да приемем да бъдат преместени акцентите, както сме ги задали за България и не можем непрекъснато да повтаряме, че трябва още да се направи", каза председателят на Европейската комисия Жозе Барозу на съвместната си пресконференция с премиера Сергей Станишев

Барозу отбеляза, че България е постигнала известен напредък по отношение на реформите в съдебната власт, но подчерта, че Комисията очаква по-големи и конкретни резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията.

"Въпросът е тези, които нарушават закона, да не се поставят над закона", допълни той.

Барозу изтъкна, че ЕС не е спрял фондовете за България и определи проверките по усвояване на предприсъединителните програми като “прозвъняване на алармен часовник”.

"Европейската комисия не е стопирала фондовете за целия период до 2013 г, защото става дума за около 6,8 млрд. евро. Това е огромно количество като финансова подкрепа", допълни той.

Попитан: „Носите ли лекарства за „болния човек на Европа” и какво точно е поискал за повишаването на ефективността на борбата с корупцията и организираната престъпност, Барозу заяви: „Вярвам, че присъединяването на България към ЕС бе един успех. Ако се върна повече от година назад, и ако ме попитат – след като знаеш неща, които тогава не си знаел, би ли препоръчал България да стане член на ЕС, отговорът ми би бил – Да”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

свилен

преди 16 години

те крадат!махнете чичеви и йосифов,подлогата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

34

Теодор Денчев

преди 16 години

ТОЯ МАЙ НЕ СИ Е ВЗЕЛ НИКАКВИ ЛЕКАРСТВА, ДОРИ ВИАГРАТА НЕ СИ ВЗЕ, КАТО МУ НАБУТАХА ДВЕТЕ КУ.ВИ НА ПАМПОРОВО И ГО ИЗПОЗАНСЕНХА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ - ЗАТОВА ЩЕ СИ ТРАЙКА И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ САМО ТИХИЧКО ЩЕ МЪМРИ КРАДЛИВИТЕ СИ БГ-ПРИЯТЕЛЧЕТА, КОЛКОТО ЗА ПРЕД ЕВРОХОРАТА ...

33

митко

преди 16 години

ЧУДЕСНО,МИЛИ МОИ,ЧЕ НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ВЕЧЕ ЩО ЗА НАРОД И ДЪРЖАВА СМЕ-ДЕФИНИРАНЕТО НА ПРОБЛЕМА Е ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ РЕШАВАНЕТО МУ! О.К.,КАКВО ПРАВИМ ОБАЧЕ ОТТУК НАТАТЪК? ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ КОЛКО Е СКАПАНО ВСИЧКО,КОЛКО *** СМЕ САМИТЕ НИЕ И Т. Н. - ТОВА ЛИ Е СМИСЪЛЪТ НА ВСИЧКО?! ДАЛИ НЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ,КОИТО МОЖЕМ ДА СИ ПОМОГНЕМ,ИЛИ ПРОСТО ДА ОСТАВИМ НАЦИЯТА ДА ИЗЧЕЗНЕ? КАК МИСЛИТЕ?

fallback