ДПС ще проверява медийните публикации за двойното име на заместник-министъра на външните работи Феим Чаушев и дали той е член на директорския борд на "Дюни".

Зам.-председателят на парламента Юнал Лютфи обяви, че първо трябва да открият къде е истината и чак тогава ДПС ще обяви позицията си.

По думите му, преди Движението да реши за мнението си по този случай, ще трябва да се изключат всички варианти на тенденциозност.

Dnes.bg припомня, че около зам.-външния ни министър се разрази скандал, след като стана ясно, че има две първи имена и неподадена данъчна декларация за доходи.

С едното – Петър Чаушев  е съсобственик или управител на четири търговски дружества – АСПО СТАР ООД, ВИЛФРИД ОЙЛЕР – София ООД, Дюни АД и ИМОБИЛИЕН ФЕРВАЛТЕНГСГЕЗЕЛШАФТ ООД.

С другото – Феим чаушев е дипломат.

Зам.-външният министър категорично оспори тезата, че фигурира с двете имена – Петър и Феим – в различни документи, за да може паралелно да изпълнява държавната си длъжност и да участва в бизнес структури.

„Имам една лична карта и един паспорт. В официалните документи аз съм записан с името Петър Чаушев, въпреки че в обществото съм известен като Феим Чаушев“, каза той и допълни, че цитираните фирми не са действащи и от тях не е получавал доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase