Зографският манастир в Света Гора. Снимка: wikipedia.org
fallback

Монашеското братство на българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Света Гора е изпратило открито писмо до президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев и председателя на парламента Георги Пирински, в което се настоява България да не признава независимостта на Косово.

Монасите са на мнение, че “с признаването на независимостта на Косово България ще стане съучастник в историческа неправда, поради което със сигурност ще изпита Божия гняв”, съобщава сръбският вестник „Данас“.

В писмото, публикувано от информационната служба на Сръбската православна църква, монасите предупреждават, че “признаването на косовския суверенитет може да послужи като прецедент за подобни сепаратистки действия и в други страни, включително и България”.

„Обръщаме се към Вас като личности и институции, и смирено Ви призоваваме да покажете разум и мъдрост в тази ситуация. Нарушаването на Божията и човешката правда в такава степен неминуемо ще ни доведе до огромни трагедии“

„Молим се на Господа наш Исуса Христа, неговата пречиста Майка, на свети великомъченик Георги и на вси светии да помогнат и да просветлят нашите държавници да вземат праведно решение, следвайки съвестта си, истината и правдата, а не притиснати от лъжливи и временни интереси“, се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

valeri

преди 16 години

ако сега нашите продажни политици признаят измислената държава Косово, запореден път ще докажат че нямат собствено мнение по важните въпроси които засягат нашата страна.Защо да признаваме Косово? Н а американците им трябва втори Виетнам където могат да си отглеждат марихуана и кока да могат да си запълнят държавния резерв от наркотични вещества. Америка води война против тероризма а създава държава на терористи като Хашим Тачи който не заслужава нищо друго освен военен съд.

35

червеносин шаман

преди 16 години

Колкото по-високо,толкова по-вярно!И не забравяйте да си гледате пъпа!

34

грешник

преди 16 години

Някой от вас да е ходил на Света гора и по точно в нашия монастир?Това ,което знаят братята монаси и управляващите не го знаят...Или по-точно си затварят очи,уши и уста...Затова и нито един пресцентър на цитиранити институции не е дало гласност на писмото.Признатата независимост на Косово е опасен прецидент...Директно се удря Сърбия,но резонанса е много силен в православния свят(колкото да им е чудно на някои безверници и атеисти...)Затова и православните държави(без България)която се управлява (прочети 12)реагираха категорично,че няма да признаят Косово.А ние дали сме православни...!?За съжеление,не сме...Бай Ганьовското така е превзело душите ни,че въобще не ни интересува какво ще направи в близко бъдеще масонското ни правителство...!То сега търси келепира...и мери десагите.!?Когато в един народ няма духовни ценности,когато живее конюктурно и безпринципно,краят му е предизвестен...:(!Него никой не го уважава,още повече съседите му...защото те имат национално достойство за разлика от нас,които сме се денационализирали с помоща на половинвековното комунистическо управление.В това те успяха на 100 процента и сега им е лесно да управляват България,както е лесно да управляваш и използваш ***...

fallback