Монашеското братство на българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Света Гора е изпратило открито писмо до президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев и председателя на парламента Георги Пирински, в което се настоява България да не признава независимостта на Косово.

Монасите са на мнение, че “с признаването на независимостта на Косово България ще стане съучастник в историческа неправда, поради което със сигурност ще изпита Божия гняв”, съобщава сръбският вестник „Данас“.

В писмото, публикувано от информационната служба на Сръбската православна църква, монасите предупреждават, че “признаването на косовския суверенитет може да послужи като прецедент за подобни сепаратистки действия и в други страни, включително и България”.

„Обръщаме се към Вас като личности и институции, и смирено Ви призоваваме да покажете разум и мъдрост в тази ситуация. Нарушаването на Божията и човешката правда в такава степен неминуемо ще ни доведе до огромни трагедии“

„Молим се на Господа наш Исуса Христа, неговата пречиста Майка, на свети великомъченик Георги и на вси светии да помогнат и да просветлят нашите държавници да вземат праведно решение, следвайки съвестта си, истината и правдата, а не притиснати от лъжливи и временни интереси“, се казва още в писмото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase