Снимка: Булфото
fallback

Българският външен министър Ивайло Калфин заяви в Брюксел, че ще предложи на българското правителство да установи отношения с Косово.

Това съобщава БНР.

Воден от принципа за необходимостта от стабилност в региона и от солидарност с нашите партньори от ЕС ще предложа на българското правителство да вземе решение за установяване на отношения с властите в Косово, подчерта Калфин.

Той обаче посочи, че това няма да стане незабавно.

В следващите седмици България много внимателно ще следи развитието на ситуацията в Косово и най-вече дали властите там се придържат към поетия от тях самите ангажимент в декларацията за независимост за спазване на демократичните принципи, зачитане правата на малцинствата и запазване на тяхното културно-историческо наследство.

България не приема нито замразяването на косовския конфликт, нито неговото разрастване, подчерта Калфин.

Той отправи призив към властите в Косово, както и към останалите засегнати в региона, да се противопоставят на всякакви опити за ескалация на напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

Tco03

преди 16 години

Пишат тук разни ***. ***, копнеещи за внимание. Ти му напишеш две думи, онова ти напише пет страници... Копнежът за внимание достига вече до извратени, до противоестествени измерения.Глупаците тръгват оттам, че са си внушили нещо. Прочели са някъде, че нещо е правилно и са го запапагалствали до припадък.Нямам да споря с глупаците. Така ги дарявам с внимание, а аз не желая да им бъда полезен.Ще им дам една препратка. Към списание Newsweek. Мнението ми за това списание е било винаги незименно високо.В това списание, ***, има статия. За Косово. Със заглавие "Another Failed State?"Четете. И дано да се научите поне мъъъъничко да мислите. Ама едва ли.

198

Николай

преди 16 години

Ако се намерият и други хора съм готов да се дигнем на протест.

197

Iliyana

преди 16 години

Sram me e! Sarbite sa ni bratq, nie sme edno cqlo! V Sarbia se 4uvstvam kato u doma si, no na6ite politici 6te ni li6at i ot tova! Nikoga balgarite nqma da priznaqt Kosovo! Vse edno ne pomnite kak turcite predi godini iskaha da se otdelqt s glaven grad Varna! Zaslujavame tova da stane, za6toto sme dupedavci, vinagi sme bili! SRAM ZA BULGARIA!

fallback