Пламен Юруков работи ежедневно, смятат от СДС. Снимка: БГНЕС
fallback

СДС ще направи предложение проблема за промените в климата да бъде поставен като въпрос от общонационална значимост и да се приеме стратегия за мерки за територията на страната.

Това заяви пред медиите варненският депутат и зам.-председател на СДС Димитър Димитров, предаде кореспондент на БГНЕС.

От три месеца вътрешнопартийна комисия е ангажирана с изготвянето на проект, касаещ политиката на България по проблема за борба с климата. Документът ще бъде приет на следващия Национален съвет, който най-вероятно ще бъде на 29 януари, а след това ще бъде внесен в Народното събрание, каза още Димитров.

От думите му стана ясно още, че председателят на СДС Пламен Юруков и председателят на парламентарната група Йордан Бакалов са поканени да посетят Варна през февруари. “Няколко години бяхме на дъното, но сега след като Юруков стана председател мисля, че сме се отласнали и се работи ежедневно.

До средата на годината ще се проведе конференция, на която ще бъде променен устава”, коментира депутатът. Той подчерта, че личната му прогноза за двуцифрена инфлация за съжаление се е сбъднала.

Според Димитров заложената от правителството инфлация за 2008 година от 4.5 % е поредната безотговорна демагогия на тройната коалиция.

Като приоритети на СДС за тази година бяха посочени сигурността, здравеопазването, образованието и екологията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

observer

преди 16 години

Главатарите на СДС, недоубитите и укрили се от законите на Третия Райх еврейски реститутки и тяхното инцестко котило, следва да си направят колективно харакири, ако действително ги е грижа за замърсяването на природната среда.

15

LIBERAL

преди 16 години

tiahnata rabota e da napraviat na moreto dupka, samo tova mogat da svurshat

14

стан

преди 16 години

то на СДС друго не му и остана. а това поприще е необятно. голяма борба ще падне. нека гонят Михаля. на добър час да им е.

fallback