Премиерът отговори в рамките на парламентарния контрол за пътуване на министри в чужбина. Снимка: Булфото
fallback

Министрите Асен Гагаузов, Веселин Близнаков и Румен Петков, заместник-министър Кирил Ананиев и председателят на ДАМС Весела Лечева не са участвали само в прояви, свързани със спортен мотоциклетизъм, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на народния представител Атанас Атанасов за посещението на министри в Монако.

Фактът, че постигнатото от България в областта на този спорт е било излъчвано по френски телевизии с огромна аудитория е много по-съществен понякога от гледна точка на рекламата, отколкото от множество делегации, отбеляза Сергей Станишев.

По думите му българските медии са отразили подробно и обективно това значимо събитие за българския спорт.

Премиерът посочи, че с писмо от Българската федерация по мотоциклетизъм до председателя на Организационния комитет на Гран При- България, Управителният съвет на БФМ се е обърнал с молба да бъдат поканени членовете на организационния комитет по провеждането на европейските и световни шампионати по мотокрос и Супер мото през 2007 Гран При България, както и всички, допринесли за успеха за страната.

В поканата е посочено, че БФМ поема разходите по пътуването и нощувките, като дневните разходи са поети от поканените. За тези разходи няма бартер срещу реклама, допълни премиерът.

Със собствени средства министър Румен Петков е закупил самолетния билет, с който е пътувал на 27 - 29 ноември 2007 г. от Ница до София и от София до Ница, уточни премиерът.

Той допълни, че заместник-министър Ананиев също е закупил самолетния билет със собствени средства.

БФМ е поканила и генерал-лейтенант Симеон Симеонов като представител на военновъздушните сили на официалната церемония по награждаването. Той също не е ползвал бюджетни средства.

Членовете на кабинета не са придружавани от служители на ведомствата, които те ръководят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

НФБ

преди 16 години

Е според теб коя е тази партия ...назови ни едно име..но само не ми казвай ГЕРБ, защото там са ченгетата и мутрите../ не говоря за честните ченгета , които уважавам и от които всяка нормална държава има нужда.../

29

kolio

преди 16 години

Ми вие сте си виновни братлета докато не се събере целия БГ народ и не гласува най-после за партия от народа каквото и да е тя но не СДС,БСП и ДПС, всички бивши комунисти,полицаи и така нататък, трябва да гласувате за хора от народа !!!!!!!!

28

преди 16 години

ха ха, караскавов, вярваш ли си или се майтапиш?

fallback