Наложило се да се върне до България в сряда, но за кратко, после Петков пак отлетял за Монако. Снимка: Булфото
fallback
Заради информациите, че трима министри и един зам.-министър са били в Монако на разноски на частна фирма, вътрешният министър Румен Петков, който също е бил в Княжеството обясни, че визитата е станала със знанието на премиера Сергей Станишев. Петков посочи, че даже премиерът е подписал заповедите за командировка. "С една такава публикация се обижда фирма, която има много сериозни параметри в световен мащаб и на територията на Европа и САЩ. Лошото е, че се подценява това, което сме постигнали в този спорт и обиждаме един празник на българския мотоциклетизъм, за който беше хвърлен много труд”, каза още Петков. Българска делегация бе през почивните дни в Монако за връчването на награда за организацията на състезание от веригата Гран при „България" по мотоциклетизъм. Днес в-к „Сега“ писа за визитата на четиримата, които прекарали цялата минала седмица в Монако по покана и на разноски на частната фирма "Youthstream". В Княжеството били министърът на отбраната Веселин Близнаков, на МВР Румен Петков, на благоустройството Асен Гагаузов и зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев. Към тях се присъединила и шефът на Агенцията за младежта и спорта Весела Лечева. Министър Петков даже прекъснал посещението си в сряда заради оставката на главния секретар на МВР Илия Илиев, върна се в София за няколко часа и отново отлетя за Монако.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

4i4i

преди 16 години

официално заявявам, че ще поема разноските на рУМЕН пЕТКОВ за една командировка 2 седмична в Багдат - за сплотяване на братските ни народи. ако му резнат тиквата, ще пратим близанков и станишката като резерви.

36

пикльо

преди 16 години

Препикал е цяло Монако, като кмет имаше ограничени правомощия и пикаеше само във фонтаните, но сега като министър пикае навсякъде

35

Frank

преди 16 години

Със сигурност не е - бил е на някоя яхта...

fallback