Не е реално всичко да се свежда до смяната на министъра, посочва Сакскобургготски. Снимка: БГНЕС
fallback

Вярвам разбирате, че ресурсите на държавата, както и концентрирането на обществото ни в другите стратегически за България цели, които трябваше да постигнем до 1 януари 2007 година, не позволиха по-големи промени в политиката на доходите, в това число и на заплатите на учителите. За мен не е реално, нито отговорно, всичко да се свежда до смяната на една отделна личност, и в този случай на министъра.

Това се казва в писмо на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски до синдикатите.

То е отговор на тяхното отворено писмо, в което те настояваха Сакскобургготски да поиска оставката на образователния министър Даниел Вълчев.

Споделям вашата загриженост за наложителните реформи в системата на българското образование, което наистина все още е далеч от очакванията ни. Наред с това обаче държа да не се подминава фактът колко много беше направено през последните години, посочва лидерът на НДСВ.

„Училищната инфраструктура на много места в страната беше обновена, предприеха се немалко стъпки за привличане на повече деца в училищата, отпуснати бяха сериозни средства за ремонтни работи, много училища из страната бяха снабдени с компютри и др.

Именно по настояване на НДСВ постът на вицепремиер бе зает от министъра на образованието, за да покажем важността на сектора. Успешната политика в образованието е сериозен процес, в който трябва да са ангажирани редица държавни институции, общини, родители и неправителствените организации“, допълва Симеон Сакскобургготски.

Според него разединението, настройването на едни специалисти срещу други е непродуктивно и некоректно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Nikoi

преди 16 години

"Сакскобурготски се нагъзи на Вълчев"

63

NoFear

преди 16 години

kak nqma da gi killne nqkoi be mama my stara. tolkoz mytri se izpotrepaha i izpobiha, tolkoz li nqma nqkoi da gi naceli vsichkite be!

62

NoFear

преди 16 години

Chydq se kolko li blizko izotzadze my e zastanal?

fallback