Бизнесменът Георги Гергов се срещна в централата на НДСВ с лидера на партията Симеон Сакскобургготски. Снимка: Булфото
fallback
Бизнесменът Георги Гергов се срещна в централата на НДСВ с лидера на партията Симеон Сакскобургготски. След срещата Гергов каза, че до 10 дни ще реши дали да се кандидатира за кмет на Пловдив. Преди седмица Гергов, известен като близък приятел на президента Георги Първанов, изрази готовност да се кандидатира за поста, ако Чомаков, с когото той поддържа добри отношения, се откаже от надпреварата. Днес Чомаков вече стори това - оттегли се от битката за Пловдив   На излизане от “Врабча” 23 Гергов каза, че предстои да намери кой да му управлява предприятията му. Най-вероятно бизнес делата му ще бъдат подети от двамата му сина. „Време е да вляза по някакъв начин в политиката, заяви Гергов и добави:  “С моето кандидатиране поне с три стълба слизам надолу, за да се разправям с проблемите на нашия град, но тази крачка ще допринесе Пловдив да не е на седмо място”. Преди дни директорът на Пловдивския панаир призова местния бизнес да търси повече възможности и да намери най-успешната формула за развитието на града. Гергов каза, че очаква подкрепа преди всичко от десните партии, макар че към този момент се очертава такава от НДСВ, ДПС и евентуално БСП. Dnes.bg припомня, че ВМРО, ГЕРБ и ДСБ вече издигнаха кандидатурата на Славчо Атанасов в Пловдив, а СДС най-вероятно ще издигне за кмет местния си лидер. Засега едно е сигурно - че ако Гергов обяви кандидатурата си, ще получи подкрепата на много бизнес сдружения в „града под тепетата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

как е майна

преди 16 години

"Гергов каза, че очаква подкрепа преди всичко от десните партии, макар че към този момент се очертава такава от НДСВ, ДПС и евентуално БСП." - т.е. с които успее да направи по-добрата сделка. Очевидно Гергов не е претенциозен.

15

преди 16 години

ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО НЕ САМО УТРЕ НО И ДНЕСМислете пловдивчани, няма ли един честен и почтен човек сред Вас който да работи за този град.Стига политиците са ни изнудвали и предлагали техни хора. Да предложим алтернативни личности издигнати от граждански сдружения.

14

преди 16 години

БСП+ДС=ГЕРБОт: АнонименМисля, че всички ще дадем и нашите оценки на този 2г период от управление на тройната коалиция по време на местните избори.Надявам се да сме се поучили и никакви грешки! Розата, с ГЕРБ-исчетата няма да ни излъже. Мина им номера с царя но сега е 2007г.

fallback