Френският президент и неговата съпруга ще посетят България през септември. Снимка: БГНЕС
fallback

Френският президент Никола Саркози и неговата съпруга ще посетят България през септември.

За това се договориха българският държавен глава Георги Първанов и неговият френски колега в телефонен разговор, проведен минути преди българските граждани да се завърнат от Либия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Никола Саркози поздрави Георги Първанов и изрази своето силно лично удовлетворение за успешния край на дългогодишната драма с българските медици, което, по думите му, е поставило ново начало в отношенията между България и Франция.

Българският президент изказа отново своята и на страната ни дълбока благодарност към Франция и лично към президента Саркози и неговата съпруга за тяхната силна ангажираност към казуса на медиците ни.

По-рано днес стана ясно, че кметът на София Бойко Борисов и председателят на Столичния общински съвет /СОС/ Владимир Кисьов ще предложат на заседанието на СОС в четвъртък президентът на Франция Никола Саркози, неговата съпруга Сесилия Саркози и еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер да бъдат обявени за почетни граждани на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

SD

преди 16 години

...Тони Блеър и външния министър на Германия Щайнмайер. Следва да отдадем заслуженото на всички.

13

haha

преди 16 години

Франция била затворила АЕЦ Козлодуй хахахаха...както се казваше в едно забавно предаване "всичко е заговор на империалистите"...много е хубаво все някой друг да ти е виновен!

12

преди 16 години

И ние имахме същия избор на президент, като французите. Но ние избрахме социалиста-комунист, служил на рупресивния апарат на тоталитарната държава, който продължава да работи за чужди интереси - агент Гоце. Французите зачеркнаха социалистката и избраха десния националист!!! Затова те винаги ще са велика нация, а ние чезнем под ботуша на комунистите и цървула на турците...

fallback