Директорът на Националното следствие Ангел Александров ще подаде оставката си на административен ръководител пред ВСС в сряда.

Александров обясни, че обстойно ще изложи мотивите за решението си на заседанието на съвета най-вероятно следващата сряда.

Той каза, че решението му не е свързано с очакванията да подаде оставка заради скандала му с министъра на енергетиката в оставка Румен Овчаров, а заради желанието му да запази институцията, която оглавява.

Следователят заяви, че огласява намерението си сега, за да пресече спекулациите, че това е мним опит да запази поста си като всъщност се търси подкрепа на мнозинството от членовете на ВСС, за да остане на него.

Той беше категоричен, че напуска ръководството на Националното следствие и отказа да коментира дали прави това под нечий натиск. Обеща обаче да говори подробно и искрено около взетото решение пред колегите си от ВСС.

Говорителят на Националната следствена служба Даниела Иванова заяви, че г-н Александров днес е бил на работа и е имал твърде много срещи и разговори, но тя не е била упълномощавана да разпространи официално съобщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase