Лидерът на ДСБ предлага три варианта за единение със СДС. Снимка: БГНЕС
fallback
Лидерът на ДСБ Иван Костов директно предложи преговори за сближаване и обединение между неговата партия и СДС.
 
„Очевидна е грешката, че на изборите се явихме отделно. Избирателите се съпротивляват на това разделение между СДС и ДСБ“, подчерта Костов пред БНТ.
 
По думите му има 3 варианта за излизане от ситуацията – двете партии да излъчат групи и лица, които да водят преговорите. Втората възможност е да се подпише споразумение за коалиция и третата – двете партии да се обединят.
 
„Ние сме открити. Аз съм отстъпил поста си и не съм се вкопчил в ДСБ и политиката. Ако аз съм пречката, ето – аз направих моята стъпка“, каза Костов.
 
Според него ако двете партии се бяха явили заедно на изборите, са щели да имат двама евродепутати.
 
„Тези, които гласуват за нас, не приемат Бойко Борисов и "Атака". Те знаят, че Борисов предпочете да напусне пожарната, но не и БКП и СИК, коментира още лидерът на ДСБ.
 
Dnes.bg припомня, че вчера Иван Костов обяви, че цялото ръководство на партията подава оставки, заради слабите изборни резултати на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

един от народа

преди 16 години

Съгласен съм, че тези проценти за дясното показват, колко е изпростял народа и че интелигенцията се изнесе в чужбина. Самия аз се замисля за това, въпреки че не се слагам да съм много интелигентен. Но страшно е да няма опозиция, страшно е да няма десница. А опозиция няма - нито Бойко , който все още си е СИК-аджия и ченге, нито Атака, които клякат на разни мутри и ги слагат на второ място в листата си срещу някой друг лев. Няма оправия господа и дами!

16

alg or

преди 16 години

Ако внимателно прочетете изказванията му за и след оставката ще видите,че е за обединението на десните, но при определени условия.Пак го усуква по килифарски.... Тези *** са за изхвърляне, не са вече нито за нова партия, нито за коалиция.А коня каза чао и си тръгна,той вече си е оплел кошницата.Знает е ли колко земя купи сина му Стефан покрай пътя за Калотина????? *** - не ми се гледат повече!

15

guest

преди 16 години

дано наистина ДСБ и СДС да се обединят, но да поканят и ССД, дори и НДСВ. Не е моментът да се правим на интересни и сърдити, защото когато Бойко Борисов вземе властта в цялата държава, ще се чудим как сме допуснали наистина това да се случи. И тогава химнът ще е някоя чалга и ще ни карат да я пеем на сутрешна проверка. Затова хайде стига сме се плюли един друг, ами да спасяваме каквото е останало от здравия разум.

fallback