НДСВ няма да застраши стабилността на тройната коалиция, но в нея няма много щастие, заяви министърът на държавната администрация Николай Василев по Дарик радио.


Ако партиите в една коалиция тръгнат да си отмъщават за всяко едно гласуване, недоволните ще бъдат много повече от доволните, всъщност в крайна сметка всички ще бъдат безкрайно недоволни. То и без това няма много щастие в коалицията.

Това каза и в предаването "Седмицата" на Дарик радио министър Николай Василев, цитиран от БГНЕС, на въпрос дали гласуването на НДСВ за Закона за евродепутати няма да доведе до отмъщение от страна на БСП и ДПС - например Гергана Грънчарова от НДСВ да не бъде избрана за министър по европейските въпроси, да не бъде приет Закона за амнистията на министъра на правосъдието от НДСВ Георги Петканов, да се повдигне отново въпроса за "царските имоти".

„Не смятам, че НДСВ може да застраши стабилността на правителството, като цяло ние искаме да продължим успешната работа на тази коалиция“, добави Василев.

НДСВ остава на позицията, че български граждани, които не са живели през последните три месеца преди изборите в страна от ЕС, няма да имат право да гласуват, потвърди отново Василев.

Той допълни, че няма прогноза, че точно за отмъщение става дума "и като член на МС в последните седмици не съм усетил подобно настроение", каза Василев.

"По-скоро това са хипотези. Наистина ръководствата на политическите партии ще трябва да вземат мерки и да продължат нещата спокойно. Нямам някакви големи опасения", уточни Василев.

"Всъщност не това са големите проблеми на коалицията, има много по-вътрешни неща. Фундаментални въпроси на управлението са, че никой не се занимава с коалиционното споразумение, дори и с правителствената програма.
Ако някой критично го отвори и види това ли става в правителството, което пише в коалиционното споразумение, ще види, че частично "да", но частично "не", каза Василев. Той даде за пример неизпълнението на 10% съкращение в администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase