През май догодина ще си изберем наши евродепутати. Снимка: Булфото
fallback
Изборите за първите български евродепутати да се състоят до средата на май 2007 г., решиха лидерите на управляващата коалиция Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган и политическите ръководства на БСП, НДСВ и ДПС, съобщи правителствената информационна служба.

Политическият съвет е обсъдил в резиденция "Лозенец" подготовката и провеждането на изборите за български представители в Европейския парламент.

Управляващата коалиция е решила да предложи вотът в първите избори за евродепутати да бъде в един избирателен район с пропорционална листа.

Ще се гласува с отделни бюлетини, а не с интегрална.

За основа при подготовката и провеждането на изборите ще бъде използван подготвеният и приет от Министерския съвет през април 2005 г. проектозакон за избиране на народни представители в Европейския парламент, депозиран в Народното събрание. Между двете разглеждания на законопроекта в пленарна зала ще бъдат направени необходимите допълнения.

Политическият съвет на трите партии е решил да се придържа към принципите на националното законодателство при избора на народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback