Интернет групата Инвестор.БГ АД се включи в благотворителната кампания "Българската Коледа". С цел популяризиране на инициативата, компанията предоставя безвъзмездно рекламно пространство на три от най-посещаваните си сайтове- www.dnes.bg, www.snimka.bg и www.tialoto.bg.

Благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда" започна на 1 декември 2005 г. по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и г-жа Зорка Първанова.

Благотворителната кампания, която се организира за трета поредна година, набира средства за лечението на болни български деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи на нуждаещи се детски клиники и отделения.

От тази година "Българската Коледа" има своя страница в интернет. На адрес http://www.bgkoleda.bg/ всеки може да види как е преминала кампанията през предишните две години, както и да научи за децата и клиниките, на които е оказана помощ. Интернет-страницата съдържа информация за децата и болниците, които "Българската Коледа" ще подпомогне с настоящата кампания.

Чрез страницата на "Българската Коледа" всеки, който желае да стане дарител и да бъде част от инициативата, може да избере начина, по който да направи това.

Цената на един SMS е същата, както и миналата година - 1 лев. Обажданията и SMS-ите ще се изпращат на телефон 1117 - без код за абонати на МТел, Глобул и Вивател, както и на телефон 0900 1117 за абонати на БТК.

По традиция на 25 декември, в първия ден на Коледа, в Националната опера и балет ще се състои благотворителен концерт, който ще бъде излъчван на живо от БНТ и Нова телевизия. В концерта ще участват известни български изпълнители, ще бъдат представени известни личности, както и някои от децата и обектите на дарение и дарителите.

Средствата, събрани чрез "Българската Коледа", ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на президента, БНТ и Нова телевизия. Дарението ще получат Клиниката по неонатология на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология - Майчин дом, София; Отделението по неонатология и Детско кърмаческо отделение на Многопрофилната болница за активно лечение Бургас.

Отделението за новородени и недоносени деца на Многопрофилната болница за активно лечение Пловдив и Детското отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Анна", София.

"Българската Коледа" има амбицията да помогне и на още 14 деца, които спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от здравната каса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase