За услугите си шефът на "Софийска вода" взима 68 000 лева месечно. Снимка: Corbis
fallback
Независимият кандидат за кмет на София Бойко Борисов заяви, че е сезирал градския прокурор на София Бойко Найденов, заради даването на концесия на "Софийска вода".

Ще поискам да разбера кое налага даването на концесия и кое е подобрило състоянието на канализацията и водата в София, уточни Борисов.

По думите му той е отправил и запитване до Народното събрание колко сигнала за корупция е подала кандидатът за кмет на София, издигната от БСП и коалиция, Татяна Дончева.

Борисов заяви, че единственият човек, за когото знае да е подал сигнал за корупция, е общинският съветник и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров.

Борисов ще иска да разбере и защо месечната заплата на директора на "Софийска вода" е 68 000 лева, на неговите заместници - 53 000 лева, а на експертите - по 8000 лева.

Ако стана кмет, няма да ме е срам след една година да се видим отново, каза пред избиратели в с.Мрамор Борисов.

По повод проблема с отпадъците Борисов разказа на жителите на Мрамор за технологията в Германия, където разделно се събират отпадъците и едва тогава се гори малка част от тях.

Той обясни, че заводът за горене на отпадъци, изграден в Мюнхен, струва 300 милиона евро.

От няколко месеца Софийската градска прокуратура е започнала проверка по концесията на "Софийска вода", коментира по-късно софийският градски прокурор Бойко Найденов.

Той добави, че очаква материалите, които Борисов е подготвил.

Градската прокуратура работи по одитния доклад, изготвен от Сметната палата преди време, поясни още прокурорът. По думите му всяка нова информация по случая ще е от полза за проверката на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback