fallback
Депутатите от "Атака", които не са показали как са гласували пред комисията, може да бъдат изключени от групата, обяви лидерът на коалицията Волен Сидеров, след като лично отиде да провери твърденията на народни представители от други паламентарни групи, че 3-4 представители на коалицията не са показали бюлетините си на комисията по избор на министър-председател.

Тайният вот за кандидатурата на Сергей Станишев за премиер продължава.

Депутатите от коалиция "Атака" Йордан Величков и Станчо Тодоров обявиха пред журналисти в кулоарите на парламента, че въпреки че не са показали бюлетините си на комисията по избор на министър-председател и правителство, са гласували "против".

Казах, че няма да покажа бюлетината на никого, казах това и на Волен Сидеров, обяви Величков. Попитан защо не я е показал, Величков каза, че това са "гестаповски методи" при положение, че вотът е таен.

Спазвам решението на Народното събрание да се гласува тайно и е под достойнството на всеки български депутат да показва вота си, допълни той.

Попитан защо е гласувал против таен вот в пленарна зала, Величков каза, че всички от депутати от коалиция "Атака" са гласували против по решение на групата.

Да показвам бюлетината си на чужди политически сили е просто смешно, заяви Величков. В отговор на въпрос той каза, че не се страхува да бъде набеден, че е подкрепил кабинета.

Пред журналисти Станчо Тодоров заяви, че това, че не е показал бюлетината си, не означава, че е гласувал в разрез с решението на парламентарната група.

Гласуването за министър-председател приключи преди минути, съобщи депутатът от НДСВ Борислав Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback