Агенцията по заетостта набира седем общи работници в транспорта, трима заварчици и трима тенекеджии за работа в Испания, съобщиха от агенцията. Те се наемат по условията на сключената между двете държави спогодба за регулиране на трудовата миграция.

Удължава се срокът за приемане на документи на кандидати за работа като печатарски работници. Желаещите да работят като книговезци, трябва да са на възраст до 30 години, а офсетистите - до 40 години. За печатари могат да кандидатстват мъже и жени.

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат до 26 май в Бюрата по труда молба за допускане до интервю, молба за работа в Испания, попълнена в 2 екземпляра на български и испански език, копие на диплома за завършено професионално образование и/или копия на документи за квалификационна степен/разряд по специалността, с която се кандидатства. Те трябва да представят и копие на трудова книжка/осигурителна книжка, пълно копие на международния паспорт, копие на документ/и за владеене на испански или други чужди езици.

В началото на юни ще се извърши окончателният подбор на одобрените кандидати от смесена българо-испанска комисия с участието на работодателите.

Допълнителна информация може да се получи от Бюрата по труда в страната, на интернет страницата на Агенцията по заетостта, както и на тел. 02/980 87 19.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase