Петъчното заседание на Народното събрание ще започне от 14 ч. по предложение на депутатите от НДСВ, а не от 9.00 часа, за да може да бъде гласуван вотът, стана ясно от приетата седмична програма.

Утре ще бъдат разискванията по внесения от опозицията вот на недоверие към правителството. Очаква се дебатите по вота утре да завършат около 18.30
часа. Не беше прието предложението на Коалиция за България в петък заседанието да започне от 9.00 часа с парламентарен контрол и да продължи с това до гласуването на вота на недоверие.

Парламентът започна работа днес с обсъждане на законопроект за ратифициране на Основното споразумение за сътрудничество между българското правителство и Детския фонд на Организацията на обединените нации (УНИЦЕФ).

В дневния ред са включени още второто четене на законопроекта за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, проекторешение за избиране на председател на Народното събрание, както и първото четене законопроекта за защита на потребителите.

Ново обсъждане на върнатия от президента Закон за регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги, първите четения на промените в Закона за лекарствата и аптеките в хуманната медицина, в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в Закона за държавния резерв и военновременните запаси, както и ново обсъждане на текстове от Закона за
политическите партии, също са в програмата на Народното събрание.

Депутатите не приеха предложенията на ОДС в дневния ред на парламента да бъдат включени промените в Закона за защитените територии, в Закона за защита на класифицираната информация, както и законопроектът за инспекцията по труда. Отхвърлени бяха исканията на левицата в програмата да влязат проекторешение за парламентарна комисия за проверка на дейността на министри, областни управители и други държавни служители по удовлетворяване на реституционните претенции на Симеон Сакскобургготски и промени в Закона за уреждане на колективните трудови спорове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase