Общ преглед

"Пратиха ми видео как в моето родно село Октябърское ме подкрепят на Олимпиадата. След титлата всички, които имат оръжие, стреляха от радост", разказа олимпийският шампион Могамед Рамазанов, който днес тържествено бе посрещнат във Велико Търново, където живее и тренира.

Градът посрещнаха посрещна борецът на стадион "Ивайло" с питка и здравец. Десетки членове на спортните клубове и местни граждани очакваха медалиста в залата, където той се подготви за големия успех.

"Тук всички много ме обичат. През живота си не съм се радвал на такова внимание. Очаквах го, защото България е страна, където обичат борбата", сподели още Рамазанов.

По повод твърдението на руснаците, че медалът е техен, той отговори: "България ми даде възможност да участвам на олимпийските игри, докато в Русия сега ситуацията е такава, че не бих могъл да участвам под техен флаг. Повече време съм прекарал в Русия, но България ми даде възможност да участвам, за което съм много благодарен".

Личният му треньор Мирослав Колев сподели: "Олимпийската титла е най-върховото постижение за един спортист, чувството е много радостно Емоцията е неописуема. Много голяма заслуга за това, което той постигна, има неговия треньор в Русия. Аз му помогнах тук. Премина през много тежки моменти, но продължи да се бори." , заяви треньорът на олимпийския ни шампион.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар