Общ преглед

Хероин за 2 329 008 лева откриха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Това е станало при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

На 21 януари на пункта пристига влекач с полуремарке от Турция за Нидерландия. Превозното средство с водач - турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка.

При сканиране с рентгенова апаратура са установени несъответствия в плътността на два пожарогасителя в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето. В хода на физическата проверка във вътрешността на пожарогасителите са открити полиетиленови пакети с бежово прахообразно вещество, реагирало при полеви тест на хероин. Общото бруто тегло на задържания наркотик е 12,030 кг. на стойност 2 329 008 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Като обвиняем е привлечен водачът на камиона – 42-годишен турски гражданин, уточниха от прокуратурата. Той е задържан за срок от 72 часа, като предстои обвинението да поиска от съда задържането му под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар