Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев заяви, че е напълно готов да победи британеца Хюи Фюри на предстоящата в събота боксова гала-вечер в София.

Кобрата обяви, че е напълно готов да победи британеца в зала "Арена Армеец". Победителят от двубоя в ще стане официален претендент на Антъни Джошуа за световната титла във версия Международна боксова федерация.

"Такава вечер никога не е правена в България. Предстои ми сериозен мач на световно ниво. Противникът е много сериозен. Като цяло хората ще наблюдават зрелищни мачове, боксово шоу", посочи Кобрата.

Той заяви, че се е готвил концентрирано, целенасочено, дисциплинирано.

"Годините, в който съм по световните рингове, ме е довел до днешния ден, в който имам достатъчно опит. Аз съм човек, който не се предава. Постоянство и работа. Това правихме през последните три месеца с моя треньор и с целия ми екип. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър", каза Пулев.

"Това ме доведе до тази форма, в която трябва да бъда, и физически, и психически, и по всякакъв начин. Смятам, че формата ми е достатъчно добра, за да спечеля. Още повече залата ще бъде пълна, трябва да победя, за да зарадвам българската публика", отсече той.

Хюи Фюри пък бе категоричен, че е дошъл в София единствено с мисълта и намерението да победи.

"Тренирах здраво и съм добре подготвен. В събота ще видите плана ми за мача. Имам различни варианти. Готов съм за всичко", заяви британецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase