fallback

Общ преглед

Пет са вече жертвите, погребани под развалините на 9-етажен жилищен блок, който се срути в руския град Ижевск, вероятно поради взрив на битова газ, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В болница почина жена, чието състояние се оценяваше като крайно тежко. Самоличността й засега не е установена. Сред загиналите има и малко дете. Още трима от извадените живи изпод развалините са деца. В момента в болницата се намира едно 15-годишно момиче. Според лекарите състоянието му е задоволително. Неизвестна е съдбата на двама души.

Oще по темата


Спасителните работи на мястото на произшествието продължиха и през нощта. Те обявиха минута тишина, за да могат да се чуят евентуално викове или стонове на затрупани хора. Целият град замря - спряха и всички автомобили, като дори изгасиха двигателите си.

Със специално обучени кучета са локализирани две места, където е възможно да има затрупани хора, и там са насочени усилията по най-внимателно разчистване. Въпреки това заплахата от размествания на тежките бетонови развалини е голяма, включително и за спасителите. Някои от бетоновите плочи са надвиснали опасно и могат да рухнат окончателно всеки момент, усложнявайки още повече операцията и работата на спасителите.

На място в разчистванията участват над 1000 души и 185 единици техника, включително и безпилотни летателни апарати, съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации. Много обитатели, които не са били в сградата си в момента, са крайно притеснени за съдбата на близките си, останали вътре.

Товарен самолет Ил-76 докара от Красноярск 100 специално обучени спасители от Сибирския издирвателно-спасителен отряд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

NikB

преди 5 години

Относно панелките "съветски тип" в Копенхаген - то и Волво може да се каже, че по тип прилича на Москвич, ама разликата е в подтиповете :)

25

Истината

преди 6 години

До до 7Абе альооо, на кого ги разправяш тия врели некипели?Аз от ученик знам, че живота на тези саборетини е средно 50 години.Ти как не си го разбрал?200 години хахахаха!?Дупчил ли си панелка с бормашина?Свредлото влиза като в масло!

24

Анонимен

преди 6 години

Кога ли ще започнат да падат и у нас панелните коптори, на които се кефят феновете на БСП ?Тогава да видя колко ще са въодушевени от кочините, които лично Тошо им е построил.

fallback