Общ преглед

На 4 май рожден ден празнува звездата на родния бокс Кубрат Пулев. Той е роден през 1981 година в София и дълги години се състезава за националния отбор в категория до 91 кг.

Европейски шампион от първенството в Ливърпул през 2008 година, бронзов медалист от европейското в Пловдив през 2006 година и бронзов медалист от световното първенство в Китай през 2005 година. От 2009 г. е в професионалния бокс и има значими успехи, като се изправя в двубой за световната титла срещу украинеца Владимир Кличко.

В своята кариера на професионалния ринг Кубрат има 26 мача, в които е записал 25 победи. 13 от тях са с нокаут.

Вижте интересни факти за живота и кариерата на боксовия ни шампион:

Преди да започне да тренира бокс, се е занимавал за кратко с футбол. В крайна сметка обаче предпочита спорта, с който преди години се е занимавал и баща му Венко.

Започва боксовата си кариера на 13 години в школата на ЦСКА.

През 2002 г. Кубрат Пулев печели първото си голямо отличие – купа "Странджа".

В професионалния бокс също има редица успехи. На 5 май 2012 г. става европейски шампион в тежка категория след мач с Александър Димитренко. В края на 2016 година той спечели и Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. Преди броени дни той я защити, след като победи американеца Кевин Джонсън.

Избран е за спортист на годината на България за 2012 г.

Носител е и на приза "Мъж на годината" за 2013 г.

От близо 10 години боксьорът има връзка с певицата Андреа.

Неговият брат Тервел също е боксьор и е бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон. В момента и Тервел гради кариера на професионалния ринг.

Прякорът му Кобрата не идва просто от името му Кубрат, а и от бързия му удар, който е като ухапване от отровната змия.

Пулев е споделял, че е получавал предложения да се състезава за Германия, които е отказвал, защото иска да се боксира за България.

Кобрата е боксьор, който... не харесва филмите за Роки. С свое интервю за списание "Maxim" той ги определя като безинтересни и еднакви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар