fallback

Общ преглед

Тази седмица лидерите на двете общности в етнически разделения Кипър предприеха "историческа" стъпка към споразумение, като си размениха карти, очертаващи вижданията им за зоните, които гръцката и турската общност ще контролират в предвижданата бъдеща федерация. Това стана по време на преговорите под егидата на ООН, провеждащи се в Женева.

Oще по темата
Разрешаването на териториалните спорове е ключов момент в постигането на споразумение за възстановяването на единството на страната, разделена от над 40 г.

И докато преговорите текaт, ви предлагаме да видите кадри от тези части на Кипър, където животът е застинал от близо 40 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Наблюдател

преди 7 години

40 години окупация на северен Кипър от Турция това е истината! Обаче Плевенлиев както се забелязва не се възмущава, а нашите политици по стар обичай ни закачиха пак за съюзник на държава окупатор!

31

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"Ако питаш турците целият свят винаги е бил турски. Аман, бе!"---А, бе, и те като македонците ... :)

30

до 33

преди 7 години

Българин или арменец може да забогатее само сред турци. В турска държава, с много турци. Арменец в армения трудно ще забогатее. За да станеш богат първо трябва да има работливо население. Сред мързеливци няма как да забогатееш. Някой трябва да бачка все пак.

fallback