fallback

Общ преглед

76 са жертвите до този момент на самолетната катастрофа с чартъра на бразилския футболен клуб Чапекоензе. Самолетът се разби на път за летището в Меделин, където на 1 декември бразилският отбор трябваше да се изправи срещу Атлетико Насионал в първи финал за Копа Судамерикана.

Oще по темата

Говорителят на бразилиския футболен клуб Чапекоензе заяви за агенция Асосиейтед прес, че вратарят Данило е починал в болница в Колумбия. Стражът беше сред шестимата оцелели от самолетната катастрофа през тази нощ, но той е издъхнал часове след инцидента.

Говорителят Андрей Копети добави, че още един от вратарите на Чапекоензе е сред оцелелите и в момента е в болнично заведение.

Сред загиналите е и бившият футболист на ЦСКА Фелипе Машадо, който стана шампион с “армейците” през 2008 година. Машадо влезе в историята на "армейците" и се превърна в любимец на Сектор "Г", след като на 2 декември 2007 декември се разписа във вратата на вечния съперник Левски и донесе успеха във Вечното дерби.

Ръководството на ЦСКА демонстрира съпричастност към трагедията, която отне живота на Фелипе Машадо и изказа своите искрени съболезнования към семейството и близките му.  В официалния си сайт "червените" посочиха, че колумбийските власти са потвърдили, че 32-годишният играч е сред загиналите в самолетната катастрофа над Колумбия.

32-годишният защитник стана част от селекцията на Чапекоензе това лято, като до момента бе записал 16 мача в бразилската Серия "А" с едно попадение и три срещи за Копа Судамерикана.

Всичко за трагедията четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

САМОЛЕТА Е БИЛ СУПЕР СТАР И НЕ СА ДАВАЛИ ПАРИ ЗА ОБНОВЯВАНЕ!!! АБСОЛЮТНО ОЧАКВАНО Е БИЛО!!!!!!!!!!ЗАТОВА НЕ СЕ ЛЕТИ С БРИЧКИ СОБСТВЕНОСТ НА ПРОПАДНАЛИ КЛУБОВЕ!!!! ВАЖИ И ЗА АВТОБУСИ НА ПРОПАДНАЛИ КЛУБОВЕ !!!

1

ХА-ХА-ХА !

преди 7 години

Като се замисли човек какви огромни пари се харчат по света и у нас за тези ритнитопковци ...То поне да беше истински футбол като едно време, а то .. нагласен театър за обиране на паричките на наивниците.Колко много държави, колко много отбори, колко много футболери ...И всичкото това за отвличане на вниманието на масите и за отдушник.Футболисти летели със самолет за мач ..А, има хора, които цял живот блъскат и никога не успяват да се качат на самолет ...Сбъркан свят ви казвам !

fallback