Общ преглед

Транссексуална мюсюлманка беше убита дни след сватбата си с мъж.

"Доведете ми го и ще го убия лично пред очите ви", закани се бащата на Адам Алиев, който стана Райна, след операция по смяна на пола в Москва. Райна е убита дни след сватбата си с Виктор.

"Оставете ме да го убия, не искам да го виждам", закани се Алимшаик Алиев, баща на 25-годишната Райна.

Райна предупредила полицията, че има опасност за живота й, пишат руските медии. Не е ясно къде точно се е случило убийството, но тялото на младоженката е намерено съсечено до неузнаваемост.

Жертвата е от чеченско семейство, живеещо в Дагестан, мюсюлмански район, намиращ се между Каспийско море и Чечения.

Операцията по смяна на пола се състояла преди около месец, непосредствено преди сватбата.

Обстоятелствата около убийството не са разкрити.

"Адам не е бил обичан от семейството си заради нетрадиционната си сексуална ориентация и заплахите към него са започнали, когато заминал за Москва за операцията", съобщава руската телевизия Рен.

Младият мъж решил да си смени пола, тъй като искал да се ожени за обичания от него Виктор от Карачаево-Черкезия, друг мюсюлмански район. Сватбата шокирала местните, съобщава Диалог, местен сайт.

Съсед на булката твърди, че бащата получил инфаркт, когато разбрал, че синът му ще става жена и ще се бракосъчетае. След като се възстановил, поканил съседите да ходят заедно да убият Райна.

"Той ни предаде, отиде в Москва и стана жена", възмущава се съсед. "Сега всички в Чечения знаят. Майка му не иска да го види, семейството е унижено", допълва той.

"Промяната на пола е забранена, това е протест срещу Аллах. Такава операция се позволява, ако човек се роди хермафродит. Тогава той трябва да прецени дали иска да е мъж или жена", коментира главният мюфтия на Дагестан.

"Познавах Адам. Той обичаше тесните дънки, маниерите му бяха женствени, дори гласът му беше като на момиче. Той завърши училище, отиде да живее в Махачкала и след това в Москва. Там работил в нощни клубове и заработил добри пари. Не го обвинявам за смяната на пола, неговата природа беше такава, решил е да поправи грешката", коментира кметският наместник Абдутагур Исрапилов.

По думите на Исрапилов всеки втори мъж в кавказкия регион искал да го убие. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар