fallback

Общ преглед

От понеделник женския тенис няма да е същият, след като след 186 седмици на върха Серина Уилямс ще сдаде първото място в женската ранглиста. Американката с впечатляващи мускули, на които би завидял всеки мъж, се качи на трона на 18 февруари 2013 година.

Oще по темата

Всъщност на Серина й трябваше само седмица, за да подобри рекорда на Щефи Граф за последователни седмици на върха на WTA. Но по ирония на съдбата друга германка спаси рекорда на Щефи.

Анжелик Кербер се класира за финала на US Open и каквото и да стане там, от понеделник тя ще бъде №1 в женския тенис. И ще стане първата германка след Щефи Граф, оглавявала женския тенис.

И след като толкова пъти споменахме Граф и нейната наследничка, логично идва въпросът: Ще стане ли Анжелик Кербер новата Щефи Граф? С оглед на годините на Кербер, която вече е на 28, по-скоро времето едва ли ще й стигне да направи всичко, което стори нейната знаменита сънародничка по кортовете. По пък нищо не пречи да подобри рекорда на Щефи за поредни седмици на върха на женския тенис, нали?

Коя е Анжелик Кербер?

Родена в Бремен на 18 януари 1988 година тя започва да тренира тенис още на 3-годишна възраст. Макар да е родена в Германия, на практика тя е половин полякиня, след като баща й Славомир е поляк, а самата Анжелик е посочила като място, на което живее (колкото и това да е условно за един тенисист), малкото полско градче Пущиково.

Кербер дебютира в професионалния тенис през 2003 година, като до този момент има 9 титли от WTA турнири и титли от 11 ITF. Настоящата 2016-та обаче е най-запомнящата се в нейната кариера, след като спечели първия си турнир от Големия шлем - Australian Open, игра финал на Уимбълдън, а сега ще играе финал и на US Оpen.

Отделно от това Кербер спечели и сребърен медал от Олимпийските игри в Рио, където малко изненадващо загуби финала от Моника Пуиг от Пуерто Рико.

А в събота остава да разберем дали Анжелик Кербер, след като стана №1 в света, ще добави и своята втора титла от турнирите от Големия шлем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

mary7

преди 7 години

IMA 10 TURNIRA POVE4E OT SERENA ,ZATOVA KEMBER E NUMBER ONE. SERENA 8-KERBER 18

13

Мартин

преди 7 години

Като си тръгнал да ми цитираш Паисий поне го направи като хората: "О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречиш болгарин и не четеш и не говориш но своя език?"

12

относно12 пост ( мой

преди 7 години

Паисий! Техн. грешка!

fallback