fallback

Общ преглед

Близо 35 години след кървавото управление на Пол Пот в Камбоджа един музей като тъмна сянка напомня за кървавото управление на червените кхмери. Музеят на геноцида край столицата Пном Пен разказва на своите посетители за един мрачен период в историята не само на азиатската страна, но и на човечеството.

Oще по темата


Днес двамата най-високопоставени живи лидери на червените кхмери бяха осъдени от трибунал в столицата на Камбоджа Пном Пен, под егидата на ООН, на доживотен затвор за извършване на престъпления срещу човечеството.

Присъдата на идеолога на режима Нуон Чеа, на 88 години, и на държавния глава на "Демократична Кампучия" Киеу Сампан, на 83 години, е първата емблематична присъда срещу режима, довел до смъртта на близо два милиона души в Камбоджа между 1975 и 1979 г.

В следващата галерия може да разгледате експонатите в Музея на геноцида в Камбоджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

смок

преди 9 години

До Стар комунистТи добре ли си? Или просто се правиш на луд?

24

***

преди 9 години

Четете Черната Книга на Комунизма, там всичко си го пише с документи секретни архиви и т.н..

23

***

преди 9 години

100 млн. (Сто Милиона) са жертвите на комунизма в световен мащаб! Войните, които САЩ водиха и водят действително отнеха твърде много невинни животи, но нищо не може да се сравни с Червената Чума! Нищо в историята на човечеството до ден днешен!

fallback