fallback

Общ преглед

Спорната морска граница между КНДР и Южна Корея е един от най-конфликтните райони в Азия.

Границата между двете Кореи, известна още като северната гранична линия, е делимитирана от ООН и САЩ през 1953 г. след края на войната на полуострова. КНДР обаче категорично отказва да я признае.

Районът на морската граница между двете държави стана на няколко пъти през годините арена на смъртоносни инциденти.

Преди ден стана ясно, че КНДР е уведомила Южна Корея за намерението си да проведе маневри в Жълто море, които ще бъдат съпроводени с бойни стрелби.

Маневрите ще се проведат във вторник близо до северната гранична линия, която практически служи като морска граница между двете Кореи.

Предишните подобни стрелби на севернокорейските военни се проведоха в Жълто море на 31 март, когато военните на Северна Корея изстреляха повече от 500 ракетни залпа.

Около 100 снаряда са паднали в морската зона, която се контролира от Сеул. Така в отговор военните от Южна Корея са осъществили около 300 изстрела в обратна посока.

Dnes.bg събра за вас кадри от конфликтната гранична линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

TRAKIEC

преди 9 години

DO 1:AZ SI MISLEH CHE VIE KAFQVITE KYURDI STE NAI MNOGO.......... NAPRAVO NEMOGA DA VI GLEDAM URODSKITE KAFQVI MUCUNI VECHE....... NAI DOBRE E VIE DA IZCHEZNETE OT LICETO NA ZEMQTA ZAEDNO S CIGANSKITE SI BRATOVCHEDI EVREITE I GURCHOLQTA

11

Варна

преди 9 години

Поздрави от Варна....Делимитизирана......извинявайте. Казва се демилитаризирана.Лек ден

10

КНК

преди 9 години

И КАТО СРАВНИШ , НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО СОЗИАЛИЗъМА ГРАНИЧИ С КАПИТАЛИЗЪМА !!! ТЪЙ КАТО СОЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОНКУРИРА ИЗБИВА НА ВОЕННА КОНФРОНТАЦИЯ И ЗАПЛАХИ !!! ТАКА , ЧРЕЗ ЗАПЛАХИ ОТ ВЪН , ОБЯСНЯВА НА НАРОДА СИ ЗА НУЖДАТА ОТ ЛИШЕНИЯ И НЕВАЗМОЖНОСТ ДА МУ ОСИГУРИ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ !!! ТАКА БЕШЕ У НАС И ВСИЧКИ ОТ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР !!! ПРОМЕНИТЕ У НАС , МАКАР И НЕДОСТАТЪЧНИ , СВАЛИХА ОТ ВЛАСТ ЕДНИ ФАМИЛИИ ЗА СМЕТКА НА ДРУГИ , НО ИМА НЕПРЕКЪСНАТА ПРОМЯНА И СТРАХ ДА НЕ ОТПАДНАТ ОТ ВЛАСТТА !!! НЕ ИМ СЕ ЩЕ !!!

fallback