fallback

Общ преглед

Само след 3 дни – в неделя, ще стартира новият сезон във Формула 1. Най-бързите мъже на планетата вече са в Австралия и от утре ще влязат в битка за световния шампионат.

Големият въпрос и тази година е има ли кой да спре вече четирикратния световен шампион Себастиян Фетел по пътя към петата му поредна титла. Самият Фетел стана най-младият световен шампион през 2010 година, когато бе едва на 23 години и 134 дни. 

През 2012 г. пък германецът стана най-младият трикратен световен шампион и едва третият състезател, печелил три поредни титли в историята на Формула 1 след Хуан Мануел Фанджо и Михаел Шумахер.

Ако и тази година Фетел стъпи на най-високото стъпало в края на сезона, той ще се изравни с Шумахер, който до момента е единственият, печелил 5 поредни световни титли.

Този сезон обаче правилата на играта са доста различни, което обещава запомнящ се сезон. През 2014 г. в шампионата ще се използват нови двигатели, заместващи старите 2.4-литрови V8 мотори, използвани в последните сезони. Новите машини ще комбинират 1.6-литров V6 турбо двигател със системи за възстановяване на енергията.

Освен това последният старт за сезона – този в Абу Даби, ще носи двойно повече точки от обичайното, като идеята е с това интригата да се запази до последното състезание.

Dnes.bg събра за вас пилотите, които ще застанат на старта на новия сезон във Формула 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 10 години

ще бъде супер супер да завършат само 9-10 автомобила....това ще придаде емоция. обаче тази глупост коятовкараха за удвояване на точките в последния кръг е голяма дивотия. вмесот това нека измислят нещо за по-строги наказиния на пилотите, които се блъскат в други пилоти като хамилтън например

11

///

преди 10 години

Go KIMI !!!

10

Темерут

преди 10 години

Ще видим... Твърде много промени, нови правила, чисто нови болиди, ограничение на горивото... Аз дори не знам колко от пилотите ще завършат състезанието! Представяте ли си само 3-4 болида да стигнат до финала, защото на другите им свършило горивото, или просто са аварирали, заради недоизпипаните нови турбо агрегати?

fallback