fallback

Общ преглед

Въпросът с бездомните кучета в олимпийската столица Сочи бе сред основните проблеми за организаторите преди старта на игрите. По данни на местните власти хиляди бездомни кучета живеят във и около Сочи, а в началото на игрите бяха забелязани около олимпийския стадион, в зоните за сигурност и дори в хотел.

Кулминацията дойде в първия ден на Олимпийските игри, когато руски сайт показа бездомно куче, което гони и лае състезателите в центъра за ски бягане по време на тренировъчна сесия.

На клип, качен в YouTube, ясно се вижда, как скиорите с учудване обръщат глави заради лая на кучето, а трима служители по сигурността стоят на няколко метра случката и просто наблюдават.

Местните власти бяха категорични, че всяко намерено куче на олимпийско спортно събитие бива незабавно залавяно и подложено на пълен ветеринарен преглед. Част от кучетата се прибират в приют, а други се пускат отново на свобода, уверяват отговорните лица, които в началото на игрите бяха упреквани в нехуманно отношение към бездомните животни.

Дни преди старта на игрите лично руският милиардер Олег Дерипаска се зае да спасява бездомните животни в Сочи, след като благотворителна организация обяви, че бездомните кучета в руския курорт биват системно избивани в последните няколко месеца заради олимпийските игри.

Въпреки опитите на властите обаче четириногите все пак успяват да се промъкнат в паркове и улици в самата олимпийска столица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 10 години

Кой ти "плюва" (егати думите, честно) по Русия бе, неграмотно изчадие?! Това са си факти. Има *** и пишат за тях. Цивилизования свят не е свикнал да са навсякъде.

42

Анонимен

преди 10 години

52 Анимал планет гледаш ли гледаш ли за скапаната Америка и грижата им за животните а мангасарино.

41

Анонимен

преди 10 години

51 е не е на светлинни години само на метри от Олимписките обекти си е същата кучешка мизерабълкато у нас .

fallback