Снимка: ON Fest

WOMEX - най-голямата мрежа за уърлд и етно музика в света ще бъде представена от организаторите си за първи път в България на MusicPRO.

Събитието ще се състои в рамките на ON! Fest 2012 в конферентната зала на Интер Експо Център. Денят е 22 септември, а началото е от13.00 часа.

По този повод у нас ще пристигнат Гиоргос Маркакис – член на управителния съвет на WOMEX 2012, Матула Кутсари – мениджър и представител на Община Солун.

Делегацията ще се срещне с музиканти, журналисти и музикални професионалисти. Специална част ще бъде кратък концерт на единствения български музикален проект, който тази година ще участва в шоукейс програмата – Kottarashky & The Rain Dogs. Групата ще свири освен на специалната фокус сцена Club Globalkan, посветена на балканската музика.

Всяка година борсата събира на едно място хиляди професионалисти от всички сектори на музикалната индустрия и от всички части на света, за които предоставя идеална платформа да се срещнат на живо, да правят бизнес заедно и да разширят мрежата си от контакти.

Да представиш музиката си пред такава публика е огромна крачка напред в кариерата на всеки артист и група.

На събитието всеки може да презентира и своята компания или събитие на фестивали от Индия, агенти от Франция, или музикални лейбъли от САЩ – ключовите експерти от целия свят са събрани на едно място, за да промотират, купуват и продават етно и уърлд музика без граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase