fallback

Българският пазар ще бъде изцяло трансформиран с изкуствения интелект, заяви в предаването "Money.bg" Ина Агафонова - учредител и председател на УС на фондация с обществена полза "Виа Понтика".
Експертът е докладчик на предложен от президента анализ на Икономическия и социален съвет (ИСС) относно предстоящите ефекти, свързани с изкуствения интелект. Сред основните изводи от анализа е, че страната трябва да повиши уменията в човешкия капитал по отношение на работата с изкуствен интелект.


"Задължително е държавата да инвестира в сектора. Трябва да се преразгледат някои основни стратегии на България, които бяха създадени преди да се появи ИИ на пазара", допълни специалистът пред Bulgaria ON AIR. "Не мисля, че изоставаме. Ние следим какво се случва, къде са световните тенденции. Може би там, където изоставаме, е в създаването на иновации с изкуствен интелект. Иначе мисля, че с ползването сме доста добре позиционирани по отношение на бизнеса."

"Много от сферите у нас се възползват от възможностите на новата технология - това се отнася за дигиталните, технологичните компании, маркетинга, дори журналистиката. Ако има изоставане, то е в земеделието"
Според експерта това е свързано с инвестиции, но и с промяна на мисленето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 часа

Виа Понтика. Много подходящо име. Сещате се за пилат понтийски и съответната римска провинция. За колко сребърника предавате интересите на България и народа ни?

11

Хм...

преди 3 часа

Българския пазар, който се състои изцяло от западни компании с вериги магазини и супермаркети отдавна е "трансформиран" с ИИ за да дои и стриже българския заспал ппотребител все по-успешно. От няколко десетилетия в България , български са само малките квартални магазинчета които със всяка изминала година стават все по-малко и по-малко..... а на тях ИИ не им трябва да си смятат 50 -те лева дневен оборот.

10

Анонимен

преди 3 часа

По-добре не го пипайте!

fallback