fallback

В Деня на европейския адвокат, адвокати се събраха на протест пред Съдебната палата.

"Колкото и да сме незначителни на европейската карта, ние сме част от голямото европейско семейство. Така че колегите днес с основание могат да бъдат поздравени. По отношение на протеста - адмирирам, защото адвокатите винаги сме имали активни граждански позиции, които са свързани със защита и правата на българските граждани. Разбирам чувството за дисбаланс, което е породено в тях", каза адвокат Димитър Марковски в студиото на "Денят ON AIR".

"Смущаващото в случая е обстоятелството, което застъпиха като позиция, че не този избор на главен прокурор е проблемен с оглед изтеклия мандат на ВСС. Има добри аргументи и в едната, и в другата насока, но в края на краищата този избор трябваше този избор трябваше да бъде пристъпен в момент, в който вече има нов ВСС. Сарафов не е парашутист, който се е появил ей така. Неговият стаж и опит е много по-голям от този на предишния главен прокурор", допълни адв. Марковски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че е депозирана концепцията на прокуратурата.

"Разбрах, че за нея има много критики от колеги, които са от самата прокурорска система. Но това е въпрос, който много внимателно трябва да бъде дискутиран в рамките на ВСС. За независима прокуратура може да говорим, когато се види бъдещият нов състав на ВСС - тогава може да се прави прогноза дали тази заявка е реално изпълнима", подчерта гостът.

Според него са се осветлили много тъмни процеси, които са били в годините.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 час

Fake news na mafiata ot sadebnata bg palatka. Stopirame im fin. izdrajkata ot budjeta na rbg i out na ulicata, sokak pravisti juristi! ;)))

13

Бай Иван 2

преди 2 часа

За опитът знаем ! За корумпираноста кажи? КОЙ ,КОЙ го подкрепя? Сарафов кое джудже беше?В номална страна само това щешеда е достатъчно да бъде разследван,камо гл. прокурор! Ама ние нормална държава ли сме?За глупоста на един народ най-голямото наказание е бедноста!

12

Пепи

преди 2 часа

Краставите жаби почват да наддават главица. Но не обяснява защо толко го харесва! Заради 7те джуджета ли? Заради плодотворната му и безропотна длъжница при Гешев ли?

fallback