Снимка: БГНЕС
fallback

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, в югозападната половина ще е и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След полунощ на много места по поречието на Дунав и Лудогорието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В котловините ще има условия за образуване на слана. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините до минус 3°, в София – около минус 1°.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.
 
В четвъртък преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ниската слоеста облачност ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява, докато на запад ще бъде слънчево. След обяд над цялата страна ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него температурите слабо ще се понижат, най-високите дневни ще са между 16° и 21°, в София - около 18°.
 
Преди обяд на много места по крайбрежието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта ще се подобрява и облачността ще се разкъсва до предимно слънчево време.  Ще духа до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.
 
В петък и събота в по-голямата част от страната ще е почти тихо, само в крайните източни райони ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще преобладава слънчево време.

Над западната половина от страната ще има и разкъсана висока и средна облачност, а над източната, както и по поречието на Дунав и в отделни затворени котловини, сутрин ще има мъгла или значителна ниска облачност и намалена видимост. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, а дневните - между 16° и 21°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 3 часа

Дай боже и да е все така, бедно Бг студ не му требе.:))

1

Реалист

преди 4 часа

Години,много години сайта "Даливали"БГ,беше умно подреден. Съставителите на новия образ на сайта,държавата България не започва от София.Пишете за времето в страната, изписвате само шопския град.Глупово подреден сайт,който служи само за шопския вилает.

fallback