Снимка БГНЕС

Изразяваме подкрепа и ще присъствам на извънредното съвместно заседание на трите комисии, които ще обсъждат темата за улица "Опълченска".

Темата е изключително важна, защото става въпрос за улицата и за съдбата на хората, които живеят там. Това заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян, предаде БГНЕС.

Хекимян подчерта, че от началото на този проект има протести и хората по никакъв начин не бяха изслушани.

Надявам се да не бъдем свидетели на сериала "Кметът беглец", каза общинският съветник. И отбеляза, че откакто започна протестът на хората, живеещи на улица "Опълченска", управляващи не са ходили там.

"Поискахме Терзиев да ни покаже нарочната заповед за изсичането на дърветата", припомни той и добави, че до момента няма никаква информация.

Още по темата

По думите на Хекимян има не само медийно затъмнение, а и липса на информация към контролния орган – СОС, пред който кметът на Столична община трябва да се отчита.

"Хората искат колите да не минават на един метър от техните входове и прозорци. Тези хора са заложници на строителството и едни истински мъченици. Те са поставени в ситуация, в която им се прави напук и на инат. Над този обект изобщо има ли контрол", попита общинският съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase