Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Служебният министър на земеделието Георги Тахов беше гост в предаването “Брюксел 1”. Пред водещата Милена Милотинова той сподели, че парите по споразумението между правителството и земеделския сектор от февруари не са били предвидени в държавния бюджет.

Тахов разясни: "Основното затруднение се възпроизведе от това, че през февруари имаше ефективни стачни действия на земеделския бранш. Беше подписан меморандум между тогавашната власт и представители на земеделския бранш. Това споразумение само по себе си не доведе до бюджетиране на средствата в централния бюджет. А това трябваше да бъде предпоставка за тяхното навременно изплащане."

"Украинската помощ", сама по себе си, е една добра мярка. Тя е мярка, която трябва да покрие дисбалансите в сектор "Земеделие" при тяхното номинално изражение. "Украинската помощ" се изплаща на държави членки, които са засегнати от войната на Русия срещу Украйна. Особеното при нея е, че бюджетът е национален, изплащането става през централния бюджет", уточни още Тахов пред Bulgaria ON AIR.

Служебният министър на земеделието добави, че пред България има една стратегическа цел и тя е приемането ни в Еврозоната.

"И когато гоним тази цел, срещу всеки нормативен разход, в случая това са два транша по 325 милиона лева, не са били заложени както в разходната част, така и в приходната, за да може балансът да не наруши бюджетния дефицит от 3%", посочи още министърът.  

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Бай ВарвАр

преди 3 часа

Г-жо Гилотинова , пардон,Милотинова, ставаш безинтересна вече ! Я покажи в ефир пак някоя отрязана глава ...

1

БАНко

преди 3 часа

НАТООВЦЕ , ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА НАРИЧАТЕ ПЛАЩАНЕ ОТ НАШИТЕ ПАРИ , ОТ БЪЛГАРСКИ БЮДЖЕТ ,, УКРАИНСКАТА ПОМОЩ " !!!!! ТОВА БЕШЕ ФАЛИТИ И ТРУДНОСТИ ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!

fallback