Снимка БГНЕС, архив
fallback

„Купуването на гласове освен, че изкривява изборните резултати, руши доверието в изборния процес и води до все по-ниска избирателна активност. Това е един омагьосан кръг – колкото по-ниска е избирателната активност, толкова по-голяма е тежестта на купения и манипулирания вот и той предопределя местата в парламента”, коментира пред Нова тв бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По негови думи спецакциите срещу купения вот в страната не водят до големи резултати. „Обявяват се по двама-трима задържани, но впоследствие нито един от тях не е арестуван нито за купуване на гласове, нито за друга форма против изборните права на гражданите. Тези акции по-скоро изглеждат като PR операции и опит да се прикрие закъснялата реакция, която не беше проведена в началото на процеса”, каза още Демерджиев.

Според него имената в откритите списъци по време на спецакциите, са известни на МВР.

„Това е кръг от хора, които трайно участват в тези престъпни практики, те не се занимават само с купуване на гласове”, каза още Демерджиев. По негови думи крайната цел е тези хора да не осъществяват подобни престъпления.

Бившият вътрешен министър коментира и темата за ареста на Джейхан Ибрямов. „Ударите са целенасочени и показват, че единият от тези двама опоненти е добил през годините силата и възможностите да използва държавните институции като бухалки - нещо, което е недопустимо и  нетърпимо”, посочи Демерджиев.

„Главният прокурор е върхът на пирамидата, но под него се нареждат много хора, които се нареждат по един и същи принцип – търсят се и се създават зависимости. Фактът, че няма уличени и напуснали магистрати, говори достатъчно. Горещо се надявам процедурата по избора на главен прокурор да не приключи по този начин”, обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 47 минути

АКО ИСКАТЕ НАДНИЦИТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В ДНЕСА ДА НАМАЛЕЯТ ГЛАСУВАЙТЕ АКТИВНО ЗА ПАРТИЯ МЕЧ

14

Анонимен

преди 49 минути

ПРАС ПРЕС САЙТОВЕТЕ УСИЛЕНО АГИТИРАТ ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА, ДОКАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ КУПУВАТ ЛИ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ КАТО НЕВИДЯЛИ. ПА ВИЕ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ИЛИ ГЛАСУВАЙТЕ С НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО.

13

До 12

преди 1 час

"ТОЗИ ИЗЛЯЗЪЛ РАДЕВИЯТ ПРОПАГАНДАТОР ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ ВСЯКАК СЕ..." Ко, ко каза??

fallback