Снимка: БГНЕС
fallback

През нощта ще преобладава ясно време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Североизточна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, в Североизточна България ще започне да се ориентира от североизток и ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 8°.    

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

В сряда ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат от 15°-16° в Североизточна България до 21°-23° в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони. В София максималната температура ще бъде около 19°.
 
Преди обяд над Черноморието облачността ще бъде значителна, но след обяд ще започне да се разкъсва и намалява, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.
 
В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.
 
В четвъртък и петък вятърът ще бъде от изток, слаб, в източните райони - предимно от североизток, до умерен. Понижението на температурите ще продължи и средноденонощните ще станат малко по-ниски от обичайните.

Преобладаващите минимални в петък ще са между 0° и 5° и в местата защитени от вятър ще има условия за образуване на слана. Максималните ще са предимно между 11° и 16°.

Вероятността за валежи е малка. Ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността, висока и средна, над Югозападна България. Сутрин на места в източните райони ще има мъгла или ниска облачност и намалена видимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 4 часа

:)

fallback