Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ракът на простата е на второ място по смъртност при мъжете в световен план. Изследванията показват, че диагнозата "карцином" чуват все по-млади хора. В тази връзка е информационната кампания за рака на простатата - "Не пропускай".

"Тревожното е, че простатният карцином е на първо място сред раковите заболявания при мъжете. Това е най-често диагностицираният рак при мъжете. Успокоителното е, че е на пето място сред причините за смърт при пациенти с рак в България. Това са динамични данни, които са много регионално специфични и се променят година след година. За съжаление, в България нямаме точна статистика, тъй като Националният раков регистър отдавна затвори врати", каза онкологът д-р Александър Герасимов в студиото на предаването "Директно".

По негови думи липсата на деклариране на причините, случаите на рак и причините за смъртност изкривява статистиката и не може да разчитаме абсолютно на нея.

"Ако избегнем от точните цифри и абсолютната статистика, всеки един от осем мъже ще развие рак на простата през своя живот. Около 80% от 80-годишните мъже имат карцинома в своето тяло, независимо дали е клинично проявен, или не", заяви д-р Герасимов.

Той подчерта, че ранното поставяне на диагнозата почти гарантира излекуването на заболяването.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Лошите

преди 2 часа

Храни и начин на живот водят до това!!! 21 век измираме като от 18ти.И НЕ ПУТИН Е ВИНОВЕН ДЕГРАДЪРЛЯЦИ!!!

5

Анонимен

преди 2 часа

В почвата живее бактерия която се храни с елемента "Никел". За да не ръждясва стоманата към желязото се дава литий. Вилиците, лъжиците и ножовете са направени от стомана и коагто ги ползваме "Никела" се разтваря в мазнината и навлизайки в тялото отива в Простата. "Никеловата Бактерия" влиза в Простата от половия орган и прави Инфламация. Използувайте по време на ядене Дървени Вилици и Лъжици и всичко ще е наред... Никела в простата ще изчезна и "Никеловата бактерия ще остане гладна!

4

Анонимен

преди 2 часа

Извинявам се за грешката си.... Не "Литиева Бактерия" а "Никелова Бактерия"

fallback