Снимка: БГНЕС

Голям пожар бушуваше сутринта в депото за битови отпадъци на Мездра. Голяма част от центъра на Враца беше задимен, обхванат от задушлива миризма.

"Горят изкуствени материали в следствие на гнилостни процеси в самия боклук се създават такива джобове с метан. И най-вероятната причина за пожара е точно от много малък източник на енергия и някаква искра е запалила метана от гнилостните процеси", каза пред БНТ комисар Кирил Василев,директор РДПБЗН, Враца.

"В ниската част, където е овладян пожарът, се качва нагоре, затова в горната част се опитваме да го ограничим със запръстяване със земна маса, с щрангове са пуснати от пожарната в долната част, като напояват терена за да не се получава тлеене, все пак е нормално вътре да има газови джобове с метан които могат да се възпламенят имаше дори леки взривове", каза Калин Каменов, кмет на община Враца.

От РИОСВ-Враца допълниха, че показателите на въздуха се седят от три измервателни станции - две на МОСВ и една на МВР. Всички показват, че стойностите на въздуха са в норма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase