Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията откри канабис за над седем милиона лева в село Винарско, община Камено. Собственикът на имота, където е открит канабисът, е задържан. Той е на 61 години и е криминално проявен, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР - Бургас старши комисар Владимир Маринов и заместник окръжният прокурор на Бургас Мануел Манев.

Става въпрос за оранжерия, разположена в нива от близо 700 квадратни метра. Тя е много добре оборудвана, с капково напояване, открити са и голямо количество торове за поддръжка на растенията. Те са от рода на канабиса. Отделно е открита около 250 кг суха тревна маса, готова за реализация на пазара, каза Маринов.

Плантацията е от 30 реда по 40 метра. По бързи изчисления на агроном, става въпрос за около 10 хиляди стръка, обясни директорът на бургаската полиция.

Комисар Маринов допълва, че собственикът на имота е съпричастен към засаждането и отглеждането на канабис. Издирва се и още едно лице.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура - Бургас.

Количеството е изключително голямо и като цени и като тежест на престъплението. Работи се към установяване на съучастници, впоследствие ще се прецени какви мерки за неотклонение ще бъдат взети, заяви прокурор Манев.

По оперативни данни част от продукцията е била за местния пазар, другата, по-голяма част - за износ. / БТА


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 часа

Румънците даже декриминализираха тоя бурен, че да не се изкушава полицията и да се занимава с по-важни неща, а не да се мотае из нивите. Да не са луди полицаите, че 250 кг да хвърлят в екарисажа? 250 кг слама ше изгорят и си делят парите. Доказателство? Е, как пък точно като е готова цялата продукция и все тогава ги ловят? Все по жътва ги хващат. Полицай без шкембе, който може и да чете кога за последно сте виждали? На картинка от букварчето за 1-ви клас на дъщеря ми аз поне за последно.

9

до 4

преди 3 часа

за индийски коноп чувал ли си?

8

До Гастарбайтер

преди 3 часа

това е единственото, за което мога да ви завиждам, не знам до кога при нас това ще запълва основната работа на полицията, все пак не се умира от трева, за разлика от водка примерно, хероин, дизайнерски...

fallback