fallback

Втори полет на правителствения авиоотряд прибира наши сънародници от Ливан. Вчера 89 българи се завърнаха у нас с полет на правителствения самолет. Сред тях е и Жана Шараф. Днес тя говора пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Цялата сграда се тресе. Звукът е все едно някой стреля в ушите. Взех децата и се скрих в тоалетната", разказва Жана.

Oще по темата
В търсене на спокоен живот тя напуска Ливан с двете си деца - момиче на 8 години и момче на 22 дни. Тя е в дома си в сърцето на Бейрут, когато усеща ужаса на войната.

"В момента, когато това става, ти се чудиш къде да отидеш, но след това аз веднага се обърнах към мъжа ми и му казах "аз си заминавам, тук не може да се стои", сподели Жана.

Шок преживява и 8-годишната ѝ дъщеря

"Тя влезе в шок, паникьоса се и не знаеше какво да направи. Четири часа човек да се тресе и да плаче, това е много фатално да го видиш в едно дете", каза Жана.

След 24 часа в България, казва че диша спокойно заради децата си. Жана живее в Ливан от 8 години и иска да помни Бейрут като спокойно и красиво място, каквото е било преди дни. На този етап обаче не мисли да се връща там.

"Не знам дали е умно човек да се върне в Ливан. Не знаеш за какво се връщаш и на какво се връщаш. Не можеш всеки път да започваш от нула", категорична е майката на две деца.

Жана и семейството ѝ са от ливански произход, но с българско гражданство и българи по душа. Същата съдба сполетява и родителите ѝ, когато бягат от войната в Ливан през 1970 г. и намират убежище и сигурно място отново в България.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Ай, стига

преди 8 минути

Драми! Сетила се за България! Къде си въртя каделята до сега! Прав е Расате! Злините идват от медиите! Тия араби били добре дошли на родна земя!?!? Каква родна земя бе шматароци, като освен двете блондинки женени за араб дава чорап, всички са родени извън България! И простия с абстрактната глава Главчев, чак ги чакаше на аерогарата! Не дадоха как ги целува! Ваша *** продажна!

19

Анонимен

преди 2 часа

До Анонимен 18 Тя е родена в България и има българско гражданство. Родителите й са от Ливан, но са следвали тук медицина и известно време са живяли в България. Тя е живяла в България 14 години.

18

Анонимен

преди 3 часа

Сетила се, че има България и тук е спокойно.На младини си е дала з...ка *** арабина за пари, че и деца родила.Такива са най- мръсните б...ци.Само Израел.

fallback