fallback

Oще по темата

Тази седмица в рубриката "Вдъхновителите" Мария Константинова ви среща с актрисата Гергана Стоянова.

"С годините разбрах изключително важно нещо за мен, след като започнах да се срещам с много хора - че има два типа хора: едните чакат вдъхновението отвън, на мен не ми е необходимо някой да ме побутне. Аз отивам на концерт на Камелия Тодорова, вдъхновявам се от мястото, отивам си вкъщи и си сменям целия интериор. Да усещаш и да възпитаваш вдъхновението в себе си е процес, през който трябва да минеш. С много четене, гледане на филми, театър, слушане на музика, култивиране на вкус", сподели тя в съботното издание на "България сутрин".

На многобройните си срещи с деца актрисата преди всичко дава - "част от времето си, за да направи света и живота по-красив".

"Няма как да въздействам на възрастните. Искам да въздействам на децата. Много неща в живота на вдъхновителите се движат от огромното им желание да направят мястото по-добро за живеене. Искам да им дам част от моя нестихващ устрем за живот и да си случвам сама прекрасни неща. Има начин да влияя на децата и да ги направя по-борбени, за да закаля волята им", разказа Стоянова за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Актрисата разкри, че не обича да ходи по кафета, за да "оправя клюките" и няма нужда се вижда с някого, за да говорят за това как му протича животът. Вижда всичко това в социалните мрежи.

Гергана Стоянова си записва много неща в тефтери, пише картички и писма, изпраща ги пощата и всяка година си украсява коледната елха на 1 ноември.

Работи години наред с двама педагози, за да звучи гласът й по начина, по който звучи. По-голямата школа за нея се оказва работата ѝ в дублажа.

"Имам енергия. Пали ме желанието да свърша нещата по-бързо и по най-добрия начин. Аз никога не претупвам. Надежден партньор съм - викат ме да водя събитие, а аз мога да свърша работа още за това, това и това... Хората, с които работя най-често, са такива - няма да се спрат пред нищо, за да си свършат работата добре. Не се отказвам лесно", каза още актрисата.

"Донякъде съм пощадена от медиите и критиците, които критикуват всичко и навсякъде, но не мисля, че това трябва да ме ласкае. Ако се харесвам на всички, значи нещо с мен не е наред. Егото пречи на всички, които излизат на екран, на сцена или са публични личности. Даже да не си нито едно от трите. Трябва да се смирим, защото егото пречи и те дърпа назад", изтъкна Гергана Стоянова.

Определя ролята си на вдъхновител като най-важна за нея. В момента пиша две книги, като едната е посветена на нейните деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 38 минути

тя водеше много хубаво културно предаване тогава, когато БТВ беше все още стойностна телевизия, не примирха по "царя си Киро" и "честния бизнесмен пеевски"

10

Анонимен

преди 42 минути

Не ме вдъхновява по никакъв начин .

9

Анонимен

преди 2 часа

Щом като е с претенции да въздейства на децата, нека най-напред да каже 1) само двата природни пола ли признава или е фенка и на всички изкуствени, 2) какво е отношението й спрямо ЛГБТ и техните претенции, 3) какво мисли по проблема относно смяната на пола преди 18-годишна възраст? Ако някой претендира "да вдъхновява" децата ни, редно е най-напред ние да го одобрим за "вдъхновител".

fallback