Снимка БГНЕС, архив
fallback

Коктейл-бар е открит в идеалния център на столицата в градинката на Военния информационен център между ул. „Раковски“ и ул. „Иван Вазов“, предаде БГНЕС.

Теренът се намира в така наречения археологически резерват и строителството там трябва да бъде предварително съгласувано с Инспектората за опазване на културното наследство към Министерството на културата (МК) и с Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН).

Според констативен протокол на двете институции, изграждането на ново заведение не е съгласувано с Министерството, а са извършени няколко нарушения, за които следва прилагането на принудителни административни мерки. Министерството на културата призовава и ДНСК да извърши проверка за това дали строителството е законно.

След като в началото на май 2024 г. започна строителството и парцела беше обграден с плътна ограда, от Информационния център на Министерството на отбраната изпратиха писма до ДНСК и до Главния архитект на Столичната община, в които алармират, че сградата е стратегически обект на Министерство на отбраната „с изградени оптични кабелни линии за постоянна връзка с ключови ведомства и с дипломатическите ни мисии в чужди държави“. І БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Факт

преди 10 минути

Мис Бони спаси София!

26

ХАХАХАХАХАААА

преди 10 минути

Софиянци си заслужават кметицата

25

Анонимен

преди 12 минути

ЧЕСТИТА ПРОМЯНА

fallback