Снимка: БГНЕС

Едва ли има друга формация, която да има толкова дълга резервна скамейка, колкото има ГЕРБ-СДС". Това каза за БНР Любен Дилов-син – кандидат за депутат в листите на ГЕРБ-СДС в София и Бургас.

Още по темата

"Няма драма. Няма никакво напрежение, поне в нашия избирателен район. Тази стъпка е възприета като логична и разумна", каза той във връзка с включването на някои от най-успешните кметове начело на изборните листи на партията по места.

"Една политическа формация демонстрира своите кадрови способности – успешни министри, успешни кметове. Няма значение от коя политическа формация е министър-председателят. Това има значение само за това кой носи отговорност за него. В последните 30 години СДС и ГЕРБ са политическите формации, които водиха България в най-тежките кризи. Това са хора, които са доказали, че могат да се оправят в драматични ситуации, че знаят как се прави. Не случайно в историята на Третата българска държава най-дълго избираният демократично министър-председател се казва Бойко Борисов. Това са фактите", каза още той.

По думите му зад двете формации има много направено, което може да се пипне и види.

"Страшно много работа има и тя пряко засяга хората. Ние знаем, че ако ние внезапно изчезнем, то нашите опоненти ще останат без смисъл на живота, което е тъжно и не трябва да се случва. Ще се опитаме с усмивка да приемем всичко това, най-малкото за да дадем смисъл за съществуването на нашите опоненти. Предложението за джентълменското споразумение е на масата. На тези избори "Възраждане" като станат втори, то ще бъде сложено много бързо отново на масата за дискутиране. Всяка една друга алтернатива ще бъде по-притеснителна и за нашите опоненти. Политическата енергия се ражда от разломи. Колкото по-сериозни разломи има в обществото, толкова по-голяма политическа енергия се надига. Сегашните скандали обаче по никакъв начин не вдигат обществена енергия", коментира Любен Дилов-син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase