fallback

Методът 80/20 означава, че след като сме приели 80% качествена храна, може да се поглезим с 20% любими храни. Всеки ден може, без значение кога. Повечето хора, като имат ограничение, много бързо приключват с диетата. Съветвам хората, с които работя, да започнат с малки стъпки и всеки ден да вкарат нищо ново. Това каза експертът по хранене Христо Мутов, който е автор на книгата "Яж всичко и бъди във форма", в съботното издание на "България сутрин".

Той препоръчва в началото да започнем с 1-2 тренировки седмично, а после да ги увеличим на 3-4 и постепенно да надграждаме.

"Има доста хора, които вечно са на диети и не си постигат целите, защото повечето диети са много ограничаващи. В началото съветвам хората да си броят калориите, за да имат култура на хранене. Мит е, че здравословната храна не е вкусна. Даже е доста по-изгодна като цена", сподели Мутов пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос какво трябва да направят родителите, които имат деца с наднормено тегло, експертът по хранене отговори, че първо трябва да променят навиците си, защото децата взимат пример. Ако те започнат със здравословните навици, децата ще видят от тях.

"Важно е да имаме повече движение в ежедневието", подчерта Мутов.

Той призна, че е пробвал всички диети от интерес, за да види как работят. Мутов отбеляза, че в книгата си е събрал всичко най-добро от опита си.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 минути

Никой не се намира в толкова безнадежно робство като този, който погрешно вярва, че се е освободил от комунистическото робство! Погледнете реално: Ловжиите - пушкарите - комунистите - милиционерите ходят на лов и си ловят диви свинчета за без пари. Но само те имат право на оръжие. Народа не. Не може народа да ходи на лов и да се храни за без пари! Той народа е робол и трябва да си остане робол! Така е казал Султана, така е казал Ленин, така е казал Юдашвили. Така и ще бъде винаги!

14

Анонимен

преди 25 минути

Поредният клоун "експерт по храна"...

13

Анонимен

преди 1 час

Единствен действащ съвет е да се държи устата затворена, т.е. да не се плюска храна в големи количества, и разбира се движение. Приказки от рода "само погледна кюфте и дебелея" са за наивници, търсещи извинение за своето тъпчене с храна.

fallback