Снимка: БГНЕС
fallback

Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари. Това заяви министърът на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за целесъобразността на държавните разходи за извършването на дезинсекционни дейности срещу комари през следващите два месеца в седем области на страната.

Oще по темата
Министър Кондева добави още, че се надява до средата на октомври тези биотопи да бъдат унищожени. И припомни, че в България има регистрирани случаи на западнонилска треска и пациенти, заразени с болестта, приети за лечение в инфекциозни клиники.

"За над 1,7 млн. лв. е стойността на сключените договори с фирмите, ангажирани с пръскането срещу комари. През следващата година се планира обработката срещу комари да започне по-рано. През октомври тази година трябва да бъде обявена обществената поръчка, което ще позволи в началото на следващата година да бъдат сключени договорите с изпълнителите, а обработката срещу ларвите да започне в периода март-април 2025 година", заяви още Кондева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

анонимен

преди 2 часа

Те не пръскаха лятото , сета се сетили !

13

до 12

преди 3 часа

ти да не живееш в африка бе? какви комари те гонят?

12

Анонимен

преди 3 часа

за комари не се ли пръска лятото ,защо пръскаме есента и зимата - защото с глобалното затопляне и с ветровете от Африка у нас са дошли причинители на западнонилска треска и други гадости, и трябва да ги изтрепем до крак. Ако оцелеят да се излюпят и да се размножат масово през пролетта, пак ще има рев защо боледуват и умират хора. По-добре е сега да се пръска през октомври и дори през ноември, отколкото пролетта да се чудим какво става

fallback